top of page

Portfolio

Tarina

Tarinan alussa nainen on jumissa kotonaan. Koti on luonteeltaan ennen kaikkea henkinen vankila. Huoneessa, josta tarina alkaa, ei ole ikkunan ikkunaa. Nainen istuu puhelinpöydän ääressä odottaen kenties puhelua joltakulta. Hän haaveilee ulos lähtemisestä, mutta puntaroi ja empii vaihtoehtojaan. Odottamatta – kuin vastaukseksi hänen kysymykseensä – halki ulottuvuuksien lentää häntä kohti Amorin nuoli. Se osuu naista kaulaan ja hän horjahtaa sen vaikutuksesta pois penkiltään. Amorin nuolen rohkaisemana hän pakkaa laukkunsa ja lähtee ulos asunnostaan maailmalle.

  

Myöhemmin ulkomaailmassa, hän kävelee kaupungilla, mutta hän tuntee jonkin kutsuvan. Se ei ole kukaan, mutta se on jokin, mikä kutsuu häntä. Hän lähtee kaupungilta kävelemään kohti puistikkoa ja puiston läpi hän kulkee taskulamppu kädessään kohti metsää. Hän kulkee metsän halki. Metsä koostuu havupuista ja siellä täällä on muutama lehtipuu. Maasto on sammaleinen ja kohtuu helppo kulkuinen. Polulla on muutamia kiviä ja maasto muuttuu heinikoksi. Nainen kävelee niin kauan, että päivä kääntyy illaksi. Hämärän tultua taivaalta lentää avaruusalus naisen eteen. Se kaappaa hänet mukaansa.

  

Avaruudessa nainen uudelleen kootaan ja hänestä rakennetaan salaiselle palvelulle agentti. Hän päätyy moniin eeppisiin seikkailuihin ja löytää uusia ystäviä. Lopulta hän palaa takaisin maahan, kun hänen työtehtävänsä salaisessa palvelussa tulee päätökseensä.

Tarinan taustoista

Tarina syntyi alun perin, kun halusin keksiä jotain, mikä yhdistäisi kolmea maalaustani, joilla hain Kuvataideakatemiaan. Kirjoitin silloin yllä olevasta pätkästä ekan kappaleen. Päästyäni kouluun kokeilin erilaisia ideoita, mutta kehitin aina maalauksilleni jonkun tarinan. Puolentoista vuoden opiskelun jälkeen ymmärsin, että tarinankerronta oli oikeasti se, mikä minua kiinnosti ja päätin sitoutua siihen. Kirjoitin talvella 2019-20 ylläolevan tarinan ja sulautin siihen lähes kaikki siihen mennessä tekemäni maalaukset ja tarinan pätkät. Yllä oleva tarina oli myös esillä Kandinäyttelyssä 2021 maalausteni teostekstinä.

Ajattelen, että tarinani on jatkuvasti kehittyvä ja laajeneva fiktiivinen maailma, joka koostuu kirjoitetusta tekstistä ja maalauksista.

Maalausten ostaminen

Kaikki portfoliossa esitellyt teokset ovat myynnissä, ellei toisin mainita. 
Tarkemmat teostiedot yksittäisistä maalauksista löytyvät klikkaamalla kuvia. 


Pistä viestiä yhteydenotto -lomakkeella, niin jutellaan lisää!

bottom of page