top of page

Portfolio

Tarina

Tarinan alussa nainen on jumissa kotonaan. Koti on luonteeltaan ennen kaikkea henkinen vankila. Huoneessa, josta tarina alkaa, ei ole ikkunan ikkunaa. Nainen istuu puhelinpöydän ääressä odottaen kenties puhelua joltakulta. Hän haaveilee ulos lähtemisestä, mutta puntaroi ja empii vaihtoehtojaan. Odottamatta – kuin vastaukseksi hänen kysymykseensä – halki ulottuvuuksien lentää häntä kohti Amorin nuoli. Se osuu naista kaulaan ja hän horjahtaa sen vaikutuksesta pois penkiltään. Amorin nuolen rohkaisemana hän pakkaa laukkunsa ja lähtee ulos asunnostaan maailmalle.

  

Myöhemmin ulkomaailmassa, hän kävelee kaupungilla, mutta hän tuntee jonkin kutsuvan. Se ei ole kukaan, mutta se on jokin, mikä kutsuu häntä. Hän lähtee kaupungilta kävelemään kohti puistikkoa ja puiston läpi hän kulkee taskulamppu kädessään kohti metsää. Hän kulkee metsän halki. Metsä koostuu havupuista ja siellä täällä on muutama lehtipuu. Maasto on sammaleinen ja kohtuu helppo kulkuinen. Polulla on muutamia kiviä ja maasto muuttuu heinikoksi. Nainen kävelee niin kauan, että päivä kääntyy illaksi. Hämärän tultua taivaalta lentää avaruusalus naisen eteen. Se kaappaa hänet mukaansa.

  

Avaruudessa nainen uudelleen kootaan ja hänestä rakennetaan salaiselle palvelulle agentti. Hän päätyy moniin eeppisiin seikkailuihin ja löytää uusia ystäviä. Lopulta hän palaa takaisin maahan, kun hänen työtehtävänsä salaisessa palvelussa tulee päätökseensä.

Maalausten taustalla olevasta tarinasta

Työskentelyni ytimessä on fiktiivinen tarina ja maalaukseni seuraavat tuota tarinaa kronologisessa järjestyksessä. Kandiopintojeni alussa maalasin satunnaisia maalauksia, mutta niiden välillä oli paljon samankaltaisuuksia. Myöhemmin talven 2019-20 aikana kävin läpi siihen mennessä koulussa tekemäni maalaukset ja luonnokset. Huomasin, että kaikkien maalausteni taustalla ollut idea oli enemmän tai vähemmän tarinallinen. Tarvitsin aina jonkun tarinan, jonka kontekstissa maalasin. Jonkun taustan maalauksen henkilölle, kuka hän oli ja mihin hän oli menossa. Yhdistin luonnosten ja maalausten tarinan pätkät yhteen ja siitä muodostui yksi pitkä tarina. Suurin osa yliopisto aikana tekemistäni maalauksista sulautui osaksi tuota tarinaa. Eli minulla on siis jo tehtynä satunnaisia maalauksia eri puolilta tarinaa, mutta päätin aloittaa selkeyden vuoksi työskentelyni “alusta” ja maalata jatkossa tarinaa alusta alkaen ja edetä tarinan tapahtumien mukaisessa järjestyksessä. 

 

Kun olin koonnut tarinan pätkät ja ideat yhteen, täydensin tarinan juonta niin, että siitä tuli selkeämpi kokonaisuus. Tämän myötä tarina saavutti nykyisen muotonsa ja sillä on selkeä juonikaari. Tarina on pitkä, vaikka osaankin kirjoittaa sen tiiviiseen muotoon.

  

Väistämättäkin tämä kaikki johti siihen, että tarinan eteenpäin työstäminen ja maalausten maalaaminen olisi pidempi aikainen urakka. Sanon tätä maalaussarjan työstämistä 20 vuoden urakaksi, mutta sen tarkoitus on lähinnä havainnollistaa sitä, että kyse on pitkä aikaisesta sitoutumisesta tähän työhön. Se ei ole vuoden tai parin projekti.  

Maalausten ostaminen

Kaikki portfoliossa esitellyt teokset ovat myynnissä, ellei toisin mainita. Maalaukset toimitetaan suuren kokonsa vuoksi puisessa kuljetuslaatikossa. 
Tarkemmat teostiedot yksittäisistä maalauksista löytyvät klikkaamalla kuvia. 
Mikäli on kysyttävää, pistä rohkeasti viestiä yhteydenotto -lomakkeella.

bottom of page